Рівне попрощалося зі старшим лейтенантом медичної служби Андрієм Дятликом. Чоловік двічі ставав на захист своєї Батьківщини. Спершу на початку літа 2014 року брав безпосередню участь у бойових діях за Іловайськ у складі медпункту. Вдруге - під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. 6 липня, у свій 33-й день народження, Андрій отримав критичні поранення внаслідок ворожого обстрілу. Лікарі упродовж 15 днів боролися за його життя. Однак, 21 липня його серце зупинилося.

Медицина була покликанням Андрія Дятлика. Лікарську справу упродовж 2012 - 2019 років він вивчав в Одеському медичному університеті. На початку літа 2014 року Андрій брав безпосередню участь у бойових діях за Іловайськ у складі медпункту. За свою відвагу, самовідданість і професіоналізм Андрій був нагороджений нагрудним знаком «Іловайськ – 2014». Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення Андрій Дятлик вдруге став на захист Батьківщини.

Перший раз коли я отримав поранення саме він вивозив мене, надавав першу допомогу, всю дорогу понад сто фото зробив як я поранений лежав. Познайомилися у перший день в Рівненському військкоматі коли прийшли виконувати свій громадянський обов`язок, - пригадує командир Андрія Дятлика Андрій.

Служив Андрій на Херсонському напрямку. Побратими розповідають, що був він одним із кращих серед них.

Андрій Дятлик народився в місті Рівне в багатодітній християнській родині. Він був десятою дитиною з одинадцяти. Навчався в 10 школі та Рівненській дитячій музичній школі за спеціальністю «Кларнет».

Його щира посмішка, доброта, готовність прийти на допомогу були світлом в нашій сім`ї. Ми з теплотою згадуємо як Андрій працював у сімейній друкарні в Корнині вкладаючи душу в кожну сторінку, - каже брат Андрія Дятлика Тарас Дятлик.

Прагнучи до знань Андрій здобув освіту і за кордоном за спеціальністю «Іноземна філологія. На жаль 6 липня 2024 року, у свій 33-й день народження, Андрій отримав критичні поранення внаслідок ворожого обстрілу.

Це був його виїзд, щоб дослідити місцевість куди потрібно було приймати поранених. На жаль дрон викрив їх і дрон накрив місцевість і Андрій отримав смертельне поранення, - зазначає член ГО "Бульдозер" Валентин Ніконенко.

15 днів лікарі боролися за його життя. На жаль, 21 липня серце Андрія зупинилося.

Поховали Андрія Дятлика в Рівному на Алеї Героїв кладовища «Нове».

Читайте також: На замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУ: у Рівному затримали рецидивіста