Попри те, що документ вимагає ще чимало коректив і має фінансову дірку у 35 мільйонів гривень, відкладати його на доопрацювання депутати не стали. Зробили кілька поправок, голосно посперечалися з приводу встановлення воріт на кладовищі "Нове" за 600 тисяч гривень та заміни чавунної огорожі вздовж Соборної. Зрештою, "за" проголосували 37-ро обранців із 49-ох, присутніх у сесійній залі.

Бюджет Рівного на 2012 рік — головне питання у порядку денному третього засідання 12 сесії. 756 мільйонів гривень за розрахунками Мінфіну має надійти у скарбницю Рівного упродовж цього року. Сума — нереальна порахували місцеві фінансисти.

Дефіцит у 35-ть мільйонів гривень утворився через недофінансування делегованих місцевій владі повноважень із держбюджету. На утримання соціальних об'єктів все більше коштів мають витрачати із місцевої скарбниці.

Прозвучало у сесійній залі і чимало критики від депутатів щодо поділу коштів між управліннями. На капітальні видатки в освіті ще хоча би три мільйони до одного передбаченого просила голова профільної комісії.

Пропозицію винесли на голосування. Додаткові кошти при розподілі вільних залишків на освіту пообіцяли додати. Однак, у поправці до бюджету, суму не вписали. Чимало запитань виказали і до розподілу грошей на окремі статті витрат.

Натомість, пропонує придбати їм по 10 кілограмів гречки. Тепер уже на сесії, а не у комісіях, депутати знову піднімають доцільність заміни паркану на Соборній. Голова пояснює:

Навіщо на кладовищі "Нове" браму зводити та класти тротуарну плитку за 600 тисяч, коли у бюджеті дефіцит, депутати теж не розуміють.

Замість брами по 300 тисяч на спорт і охорону здоров'я запропонував віддати депутат. Однак, гарний вхід буде.

Після довгих дискусій і пропозицій доопрацювати бюджет й зустрітися напередодні Щедрого вечора, фінансовий документ поставили на голосування.