Сальмонельоз, Гепатит та COVID-19. Рівненщиною не припиняють поширюватися інфекційні та інші захворювання, які можна підхопити нехтуючи правилами особистої гігієни або ж вакцинацією. На що цьогоріч найчастіше хворіли жителі області, дивіться далі у сюжеті.

Понад 40% з усіх інфекційних захворювань на Рівненщині становлять гострі кишкові інфекції. Насамперед це пов`язано із сезонністю та аномальною спекою.

Кількість хворих на цю недугу в області складає 64%. Основною причиною є вживання недоброякісних продуктів домашнього приготування та недотримання правил особистої гігієни. Ще однією інфекцією яка поширюється в області є Гепатит А. Передається він через брудні руки.

Також залишається актуальним для дітей області і кашлюк. За пів року його зафіксували у 245 осіб. На щастя летальних випадків немає. Проте захворювання є важким, а попередити його можна вакцинацією. Підхопити якусь інфекцію можна і перебуваючи в річці чи навіть у басейні.

Нікуди не зник та продовжує інфіковувати людей ковід-19. За останній тиждень медики зареєстрували 43 випадки цієї недуги. Найбільше хворих в Деражненській, Здолбунівській та Рівненській громадах. Щоб убезпечитися від його ускладнень лікарі нагадують про необхідність вакцинуватися від ковід-19.