На фасаді Рівненської гімназії №17 відкрили меморіальну дошку Захиснику України Роману Корнійчуку. Війна для Романа розпочалася з волонтерства. А в лютому 2023 року він долучився до лав ЗСУ. На жаль, 22 вересня 2023 року на Донецькому напрямку його життя обірвалося. Роман Корнійчук загинув рятуючи побратима. Він намагався відтягнути його у бліндаж, але туди влучив снаряд. У нього залишилася шестирічна донька, дружина та велика родина.

На честь загиблого Героя – Романа Корнійчука на фасаді його рідної гімназії відкрили меморіальну дошку.

Дуже добре памятаю той день коли привели його в школу. Це білобрисий, гарний хлопчик, спокійний. Це був хлопчина на якого можна було покластися. Запамятала випадок коли на стадіоні грали футбол і хлопчик побив коліно, а він побив коліно ще більше, але він веде його до медсестри, надає допомогу, - розповідає директорка Рівненської гімназії № 17  ГАЛИНА ГРИЩЕНКО.

Загинув Роман Корнійчук рятуючи свого побратима. Він намагався відтягнути його у бліндаж, але туди влучив снаряд. Обірвалося життя усіх хто там був 22 вересня 2023 року.

І сьогодні ми маємо Рому Корнійчука, який повертається , який повертається до стін рідної школи у вигляді меморіальної дошки. Ми його памятаємо, любимо, він завжди у наших серцях і памяті. Ми його називали Ромчик. Хай живе память про нього, він буде зустрічати і проводжати нас на території рідної школи, - каже  ГАЛИНА ГРИЩЕНКО.

Разом із дружиною Тетяною Роман виховував шестирічну донечку Октавію.

Коли він познайомився з Тетяною він полюбив книжку, навчання, поступив в університет і почав розкриватися в усіх талантах і здібностях. І він почав сам вчити інших. Один із його учнів скаржився, що були дні тижня коли не було занять, вони очікували не стільки почерпнути знань скільки отримати розуміння і прийняття, - згадує ЛІНА БОРОДИНСЬКА, сестра загиблого Романа Корнійчука.

Роман - п’ята дитина з семи у родині. Він залюбки робив щось руками. Працював у Рівненській підлітковій академії євангельських християн-баптистів проповідником.

Роман мій сусід, наші діти виросли разом. Це дуже цікава людина, з якою цікаво спілкуватися. Роман сам виготовив прилад для виготовлення солодкої вати. Якщо щось треба по господарству то до Роми. Рома все знає, вміє, - каже ГАЛИНА ГРИЩЕНКО.

Війна для Романа почалася волонтерством. У березні 2022 року він отримав повістку, а 23 лютого 2023 року Романа мобілізували до лав ЗСУ. Разом із ним пішов служити і його молодший брат - Ігор. На жаль молодшому лейтенанту Роману Корнійчуку назавжди залишиться 35. Загинув він на Донеччині.