Ламінат давно вважається популярним елементом для облаштування підлоги. Він практичний, функціональний і надійний, має універсальне цільове призначення і є відмінним помічником для облаштування дому та офісних приміщень. Серед великої кількості виробників гарантовано вдасться вибрати гідне рішення.

Придбати ламінат вдасться в магазині Leroy Merlin Україна, де є асортименти різних варіантів під конкретні запити та умови. Оцінюючи ламінат ціна практично завжди буде прийнятною. Окремі види ламінату за вартістю можуть змагатися з паркетною дошкою, але в цьому випадку матеріал має підвищені технічні характеристики та максимальний клас зносостійкості.

Структура покриття

Це багатошаровий матеріал, де кожен з них має свою мету та завдання:

  1. Нижній шар. Його ще називають стабілізуючим, виготовляється із цупкого паперу, а доповнення у вигляді синтетичних смол гарантує створення єдиної структури;
  2. Базовий прошарок. Основою виробництва є ДСП або інші аналогічні матеріали;
  3. Декоративний прошарок. На його поверхню наноситься малюнок, крім того, поверх нього використовується прозорий захисний шар.

Саме завдяки верхньому прошарку з прозорого матеріалу гарантується захищеність та довговічність покриття.

Переваги ламінату

Замовити дане покриття можна з кількох причин:

  • довговічність (у середньому таке покриття прослужить від 15-20 років, а це обумовлено застосуванням нових технологій у виробництві);
  • безпека (у структурі матеріалу використовуються перевірені та безпечні матеріали, що виключає шкоду для людини);
  • простота у догляді (покриття можна мити, пилососити та замітати віником, але без застосування абразивних речовин);
  • широкий асортимент (виробники пропонують велику кількість різних відтінків, що відрізняються найсміливішими та незвичайними рішеннями).

Незважаючи на простоту укладання ламінату під ці завдання найкраще звернутися до фахівців.

Правила вибору покриття

Потрібно визначитися з місцем встановлення ламінату, після чого вибрати клас зносостійкості, товщину планки, дизайн та багато іншого. Якщо планується встановлення теплої підлоги, необхідно підбирати відповідний ламінат і підкладку під нього. Також необхідна стійкість до вологи та води, якщо покриття використовуватиметься на кухні або у ванній кімнаті.

Якщо говорити про дизайн, то тут особиста справа кожного. Запропоновано безліч варіантів з імітацією натурального дерева, каменю та інших покриттів. Залишається лише правильно укласти покриття і доглядати його, виключаючи механічні впливу.