По всій Україні нині проводиться аудит у всіх громадах. Йдеться про перевірку доступності, інклюзивності, безбар’єрності для ветеранів війни, які повертаються додому. Про це йшлося під час онлайн-засідання робочої групи щодо розробки «Паспорту громади, доступної для ветеранів війни». Організатор – Міністерство ветеранів України. Рівненщину представляла заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Заступник міністра Руслан Приходько звернувся до очільників військових адміністрацій та представників ветеранських об'єднань із пропозицією зібрати запити від громад про потреби Захисників і Захисниць у сфері надання соціальної підтримки, котрі вимагають нагального вирішення.

Маємо удосконалити механізм таким чином, аби ветерани та члени їх сімей відчули підтримку. Маємо вже нові виклики, які теж необхідно враховувати. У громадах аналізуватимемо логістичну доступність, надання медичних, освітніх, соціальних, психологічних послуг, враховуючи кількість вакансій та навіть кількість маршрутного транспорту, який там курсує, - сказала Людмила Шатковська.

Також вона додала, що Рівненщина має певний досвід у роботі з цією категорією людей. Адже реабілітація, отримання державних гарантій та соціалізація – це базові галузі, які повертають ветеранів до звичного життя.

Джерело: Рівненська ОВА.

Читайте також: На Рівненщині ветерани отримають 36 квартир від держави