Рокитнівська, Вирівська та Клесівська громади, що в Сарненському районі, працюватимуть над спільним проєктом — встановлення мобільної станції сортування сміття.

Про це повідомили в Рокитнівській селищній раді.

"Разом з очільниками та представниками Вирівської і Клесівської громад обговорили етапи реалізації спільного проєкту - утворення полігону твердих побутових відходів із пересувною сортувальною станцією. Нам вже давно треба переймати європейський досвід і «відходити» від сміттєзвалищ, які можуть у найближчому майбутньому спричинити екологічну катастрофу. Створивши мобільну сортувальну станцію, зможемо рухатися в напрямку правильного поводження із ТПВ", - прооментував Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський.

Реалізація ініціативи відбуватиметься за підтримки проєкту USAID «Говерла». Як ідеться в повідомленні, завдяки рекомендаціям фахових експертів HOVERLA/проєкт USAID в Україні цей процес запустять значно швидше та з правильним підходом.

"Сьогодні напрацювали чіткий план та послідовні кроки подальшої реалізації проєкту. Продовжуємо роботу разом", - зазначив Григорій Таргонський.

Читайте також: Понад 600 заявок від аграріїв Рівненщини подали на бюджетну допомогу для утримання поголів’я корів

Костопільський ліцей підключають до центральної мережі водовідведення