Репетитори будуть не потрібні, а кількість предметів зменшать. Україна готується до реформи профільної середньої освіти. Старшокласники зможуть обирати профіль та предмети для вивчення. Школи поділять на академічні ліцеї та професійні коледжі. І хоча реформа стартує у 2027 році її випробування вже триває. Сьогодні деталі обговорили у Рівному.

З 2027 року в Україні запровадять трирічну профільну середню освіту. Учні 10-12 класів зможуть навчатися за двома спрямуваннями: академічним, тобто поглиблене вивчення предметів і підготовка до здобуття вищої освіти, та професійним - акцент на порівняно швидке здобуття професії. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній.

Також Дмитро Завгородній повідомив, формування вищої школи робитимуть за двома критеріями доступність та якість. Врахують також і логістичні проблеми насамперед віддалених сіл.

Також діти, які проживатимуть за 10 кілометрів від навчального закладу будуть забезпечені житлом. Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль зауважив, на Рівненщині створили орієнтовну мережу вищих шкіл. Втім, на форумі проведуть моделювання мережі закладів, що забезпечуватимуть здобуття профільної середньої освіти.

В обласному департаменті освіти і науки України переконані, реформа середньої освіти є вкрає важливо. Очільник відомства Петро Коржевський розповідає за таким принципом живить чи не усі країни Європи.

Також на форумі представники міністерства освіти і науки України розповіли представникам тергромад Рівненщини які першочергові кроки необхідно зробити для впровадження реформи освіти, що стосується Вищої школи.