Під особливою опікою Командувача оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України бригадного генерала Володимира Шведюка знаходиться створений у травні ц. р. 419 Окремий батальйон безпілотних систем. І в ньому – військовослужбовець із позивним “Браун”. Уродженець рівненського м. Дубровиця зустрів війну на цивільній посаді провідного інженера-конструктора АТ “Антонов” у м. Гостомелі, але вже в березні 2022 року поповнив лави Сил оборони й став одним із найкращих командирів екіпажів БпЛА.

Окремий батальйон безпілотних систем відточує бойову майстерність і готується до застосування за призначенням у зоні активного проведення бойових дій.

У 419 об БпС вже сформовано 4 роти, кожна з яких має свою специфіку. На озброєнні FPV-дрони, великі ударні БпЛА, розвідувальні літаки й наземні роботизовані комплекси. Основою кожної із них стали військовослужбовці з бойовим досвідом, які передають свої знання та вміння іншому особовому складу. На цей час військовослужбовці окремого батальйону завершують етап індивідуальної підготовки, триває бойове злагодження.

Щоб укотре перевірити хід підготовки, на один із військових полігонів прибув бригадний генерал Володимир Шведюк. Разом із командиром екіпажу “Matrice 300 RTK” молодшим сержантом на позивний “Браун” командувач відпрацював на командному пункті управління БпЛА, створеним на базі трофейного російського “Тигра”, проінспектував рівень підготовки українських операторів дронів, поспілкувався з особовим складом. Зрозуміло, що солдати, сержанти та офіцери зініціювали фото на добре згадку, що й було реалізовано.

Щодо молодшого сержанта “Брауна”, то до повномасштабного вторгнення рашистських окупантів він жив у м. Гостомель на Київщині та працював провідним інженером-конструктором на АТ “Антонов”. Усе, як у бульшості мирних людей: дружина, дитина, батьки, улюблена робота… Але все змінилося 24 лютого 2022 року. Евакуювався з сім’єю у м. Дубровиця, а потім пішов захищати країну в Сухопутні війська ЗСУ. Воював на Запорізькому та Донецькому напрямках, зазнав бойового травмування. Після повернення в стрій продовжив військову службу. Зараз свої знання та досвід передає іншим побратимам. Що позивний у нього саме такий, пояснив просто: військовослужбовець володіє німецькою мовою, та й колір волосся відповідає визначенню.

Про трофейний “Тигр” каже, що українські воїни його затрофеїли в боях за столицю. Автомобіль суто російський: за прохідністю нарікань майже не викликає, а от оснащення було допотопним. Тому доводилося вже українцям своїми руками доводити його до пуття.

Як наші реагують на блокпостах, коли бачать цей “Тигр”? Одразу на ньому нанесли 4 великих зображення синьо-жовтого прапора України, щоб здалеку було видно. Втім, коли екіпаж повертався з зони виконання бойового розвідувального завдання до крайнього блокпоста, то на всяк випадок на значній відстані вмикали “аварійку”, щоб за чужого не прийняли… Зараз війна змінилася, тож безпосередньо в районі проведення бойових дій краще застосовувати не великогабаритну техніку типу “Тигр”, а більш маневровий і малопомітну з повітря.

Усім зрозуміло: безпілотні літальні апарати змінюють обличчя сучасної війни. Вони забезпечують швидкість, точність та безпеку, що робить їх незамінним інструментом у протистоянні із ворогом. Майбутнє військових конфліктів, без сумніву, буде пов'язане з подальшим розвитком і використанням БПЛА.

Для гідних та спроможних поповнити лави 419 об БпС ОК “Захід” СВ ЗСУ контактний номер телефону: 0677087981. Тут кожен стане гордістю для ЗСУ та жахом для окупантів!

За матеріалами ОК “Захід” СВ ЗСУ.
Фото відділу зв’язків з громадськістю ОК “Захід” СВ ЗСУ.