На дорогах Рівного з`явився мотопатруль. Шестеро правоохоронців пройшли жорсткий відбір, аби поїхати на навчання в Полтаву і в результаті працювати на двоколісних. Що входить в їхні обов`язки та як вони патрулюватимуть вулиці, дивіться далі.

Це мотоцикл хонда, в нас є проблискові маячки синій з червоним. Звукова сирена подається на рулі. Це в нас матеріали для нашої службової діяльності: гаджети, термінал, принтер, рулетка, стрічка, балончик і аптечка для надання медичної допомоги знаходиться ось тут. 

Відсьогодні на вулицях Рівного їздитиме мотопатруль. Перед своїм першим робочим днем правоохоронці пройшли двотижневе навчання в Полтаві та успішно склали іспит.

Ми відпрацьовували у Полтаві Мотоджинхану і на треку. Виставляємось ми перед фішками і максимально, щоб не збити фішок, ми проходим виставлену вправу. Друга вправа була на трекові, картодром, був час 1:20 і потрібно було вписатися в час. Повороти потрібно було проходити, прискорення, - каже Володимир ФЕДОРЧУК, старший лейтенант поліції.

Конкурс на місця був досить високий, тому відібрали найкращих. На патрулювання щодня виїжджатиме два екіпажі: з 9 до 18 та з 12 до 21 години. Працюватимуть правоохоронці в місті, а за необхідності і за його межами.

Головне завдання в нас стоїть - швидке реагування на ДТП, допомога населенню, супровід загиблих, перекривати на хвилину мовчання в центрі міста, - розповідає Дмитро ЛЕЙЧУК, командир мотопатруля.

В дощову погоду мотопатруль не їздитиме. А на зиму правоохоронці з мотоциклів пересядуть на авто.

На даний момент ми підготували 4 мотоцикла, 6 патрульних, 2 мотоцикла на техогляді і будемо теж їх запускати в стрій, - розповів Сергій МЕРЧУК, начальник Управління патрульної поліції в Рівненській області.

Мотоцикли дозволять правоохоронцям бути більш мобільнішими. Саме з цією метою Головне управління Нацполіції Рівненщини і передало техніку патрульним.

Специфіка роботи така, дозволяє їм більш маневреніше, здійснювати супровід, всі нагальні ситуації повязані з їх діяльністю. Тому ми вирішили їх передати, - додав Віктор ШАНСЬКИЙ, начальник ГУНП в Рівненській області.