На Рівненщині від початку року троє людей постраждали від укусів гадюк. Щоправда, це дані від початку року. З настанням спеки плазунів побільшало. Їх помітили й у Рівному. Як вберегтись від укусів і що робити якщо змія вкусила, дивіться далі.

Цих плазунів досить часто можна зустріти біля водойм, навіть у Рівному. Боятися їх не варто, кажуть фахівці, адже жодної небезпеки для людини вуж не несе. Чого не можна сказати про гадюк.

Наміру спеціально вкусити людину змії не мають, кажуть фахівці. І здебільшого це стається виключно через необережність самої людини.

На Рівненщині з початку року постраждало від укусу гадюки троє людей.

Після укусу на ураженому місці з’являється болючий набряк із множинними дрібними крововиливами. Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини. Вдаватися до народних методів виведення отрути змії медики не рекомендують. Тому вкотре нагадують чого категорично робити не можна.

За умови вчасного та правильного надання медичної допомоги одужати можна за один-два тижні. Втім, щоб таких випадків не ставалося рекомендується ходити в ліс у високому взутті, а ще уважно дивитися під ноги. За можливості краще мати при собі палицю, яка відлякуватиме плазунів.