Смачно та з користю. У Рівному провели третій фестиваль "Молодійний борщ". В парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" традиційну українську страву готували вісім команд. Захід мав благодійну мету, а саме зібрати гроші для дітей та військових. Чий борщ смакував найбільше, розповість Павло Невесенко.

Український борщ найкраще смакує під українську пісню. У цьому переконані представники Повчанської тергромади.

Команда з Повчі цього року готує традиційний український борщ з доволі незвичними інгредієнтами для цієї страви. Тетяна запевняє це особливість їхньої тергромади.

А ось команда ізяславського козацтва на фестивалі "Молодий борщ" підкорює усіх своєю автентикою. Чоловіки зізнаються - їхня фішка це приготування куліша, втім і борщ готують непогано.

Збирач українських рецептів, журналіст та блогер Костянтин Грубич теж приїхав порадувати рівнян своїм борщем, назвав його - Позитивний. Розповідає, ця страва відрізняється у різних регіонах України.

Костянтин Грубич любить вивчати рецепти різноманітних страв України. Тому й долучається до таких комунікаційних заходів як молодий борщ. При цьому не цурається запитувати й в інших як потрібно готувати.

Фестиваль "Молодий борщ" на Рівненщині проводять втретє. Цьогоріч до заходу долучилося вісім команд з декількох областей. Організаторка "Молодого Борщу" Ольга Горкавчук розповідає, цьогоріч окрім приготування традиційної української страви, проводять благодійні збори на підтримку ЗСУ, та розвиток парку історичної реконструкції "Городище Оствиця". Хочуть допомогти також і християнському таборові для дітей з інвалідністю.

Команда переселенців "Нові рівняни" зібрала у своїх рядах людей зі східних областей країни. Відтак і борщ у них міксований. Особливий акцент зробили на овочах, зокрема перцю.

Олександр разом з сім'єю прийшов на Оствицю аби скуштувати борщ, який приготувала команда Рівненського ІТ-коледжу. Зізнається страва надзвичайно смачна.

По завершенні приготувань усі команди отримали відзнаки у різних номінаціях. Також вдалося зібрати понад 103 тисячі гривень на благодійні проєкти. Організатори сподіваються, що у майбутньому і надалі проводитимуть такі смачні заходи, а Рівненщина стане гастрономічним центром України.