Міжвоєнна архітектура Рівного. В обласному центрі відкрили виставку спадщини будівель XX століття. Дім офіцерів, поштамт, костел та інші пам'ятки архітектури міста представили на фотоколажах. Адже не всі будівлі міжвоєнного періоду збереглися до нинішніх часів. Який він, архітектурний код Рівного, розповість наш Владислав Стецюк.

Будинок офіцерів збудували у міжвоєнний період. Тоді у Рівному було велике скупчення військ. Це була будівля спеціального призначення. Тут солдати проводили вільний час.

Поруч будинку офіцерів звели гарнізонний костел. Він слугував місцем молитви для військових. Римо-католицький храм святих апостолів Петра і Павла функціонує й досі та є гарним прикладом збереженої архітектури міжвоєнного періоду.

Аби зберегти історію архітектурних пам'яток Рівного, у Краєзнавчому музеї до дня архітектора, відкрили виставку будівель міжвоєнного часу. Адже не всі пам'ятки досі можна побачити на вулицях міста.

Якщо Львів архітектурно порівнюють з Прагою чи Віднем, Рівне - нащадок радянських часів. Адже у Другій Світовій війні місто майже повністю зруйнували.

Відвідати виставку в Краєзнавчому музеї можна протягом 3-х тижнів. До слова, на постерах за QR-кодом можна переглянути онлайн мапу збережених будівель міжвоєнного періоду. Цей проєкт реалізували ще у 2020 році.