Його робота повертати полеглих захисників додому. У Костополі матері загиблих Героїв відзначили подякою Михайла Самчука. Чоловік забирає тіла військовослужбовців та привозить у Костопіль, організовує прощання та поховання захисників. Більше, далі у сюжеті.

Майдан Шевченка у Костополі. Тут розміщенні десятки портретів військових, що загинули за незалежність України. Історію кожного з них знає Михайло Самчук. Він повертає тіла полеглих Героїв додому.

Михайло Самчук завідує Костопільським кладовищем. Чоловік організовує прощання та поховання в територіальній громаді. Цілодобово Михайло на телефоні, адже в будь-який час може прийти сповіщення про загибель військового.

Чоловік возить загиблих військових з Дніпра, Кривого Рогу та інших міст України. Шлях в обидві сторони займає близько доби. Бувають випадки, коли затримуються і на кілька днів. Михайло везе полеглих захисників не лише в Костопіль, а й в інші регіони України.

Наталія Пруцкова матір загиблого захисника Олега. Жінка каже, завдячує Михайлу Самчуку за віддачу при організації траурної процесії.

Наталія Пруцкова та інші батьки полеглих Героїв, вирішили відзначити сумлінну працю Михайла Самчука. Йому вручили подяку від організації "Батьки янголів"

Михайло Самчук також організовує прощання та поховання для захисників. До слова, його у 2023 році відзначив тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Михайлу вручили нагрудний знак "За сприяння війську".