СБУ викрила ділків, які переправляли за кордон призовників: ліквідовано чергову «схему» в Рівненській області.

Співробітники Служби безпеки регіону встановили двох зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

Вартість їхніх «послуг» становила від 3500 то 4500 доларів США, сума залежала від терміновості та матеріальних можливостей «ухилянта».

За даними слідства, організаторами незаконного переправлення потенційних призовників за кордон виявились двоє жителів Рівненської області, які через посередників шукали «клієнтів».

Один зі зловмисників на власному автотранспорті перевозив призовників до Чернівецької області, де останнім надавав детальну схему місцевості та маршрут, яким необхідно було слідувати пішим ходом.

При цьому, «ухилянтам» необхідно було чітко дотримуватися інструкцій та настанов, щоб не потрапити в поле зору українських прикордонників.

Співробітники СБУ затримали одного зі зловмисників «на гарячому» у Рівному під час отримання 3500 доларів США від «клієнта».

Наразі за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури одному з організаторів незаконного трафіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Водночас вирішується питання повідомлення про підозру іншому учаснику незаконного трафіку осіб призовного віку.



Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до правопорушення осіб.

Викриття каналу здійснювали співробітники СБУ в Рівненській області спільно з ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом побиття «вагітної» жінки у Рівному