241 рік від заснування. Мова про місто Костопіль. У свято Петра і Павла відзначили день міста. Легенди про Костопіль та що про нього розповідають жителі, дивіться далі у сюжеті.

Майже чверть тисячоліття тому. Щороку у свято Петра і Павла костопільчани відзначають день заснування міста. Провести богослужіння у храмі приїхав митрополит рівненський і острозький Іларіон.

Після служби у храмі, костопільчани зібралися на майдані Шевченка. Тут розміщенні десятки портретів полеглих воїнів. Їхню пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

Заступник міського голови Костополя Сергій Герук каже, до повномасштабного вторгнення святкування дня міста проходили більш масштабно.

За офіційною версією Костопіль був заснований у 1783 році. Тоді, кухмістр великий коронний Леонард Ворцель отримав право від короля заснувати містечко на місці двох сіл. Та як кажуть історики, є вірогідність, що Костополю в рази більше років.

Та скільки не було б Костополю років, мешканці люблять своє місто. Кажуть, щасливі що проживають тут.

Знають костопільчани й легенди про своє місто. Зокрема, про назву населеного пункту.

Загалом, у місті Костопіль проживає близько 30 тисяч осіб. До слова, в населеному пункті планують відкрити меморіальний комплекс та алею Героїв, аби вшанувати пам'ять полеглих захисників з Костопільської тергромади.