Земельні питання, переформатування навчальних закладів та спортивні здобутки. У Рівному відбулася чергова сесія обласної ради. На ній обранці розглянули понад 50 питань. Що викликало дискусії, чому в сесійній залі не працюють кондиціонери, та хто голкіпер року серед депутатів. Про все це далі розповість Павло Невесенко.

Без Віталія Гайдукевича. Ексочільник обласного осередку "Європейської солідарності" склав повноваження депутата. Відповідну заяву прийняла обласна територіальна виборча комісія.

Святковий настрій сьогодні був у фракції Батьківщина. Цей політ силі виповнилося 25 років. У зв'язку з цим депутати організували піар-акцію, кожен представник фракції купив дрон для ЗСУ,

А потому підійшла черга до найцікавішого і найгарячішого — продажу земельних ділянок на території області. Зі своєю ініціативою щодо цього виступив ЄСівець Олександр Процюк.

Про спеку в сесійній залі через відключені кондиціонери, дерибан землі та вихваляння себе коханих говорив і ексголова області Сергій Кондрачук. Потому покинув засідання.

Ініціативу Олександра Процюка про не продаж землі під час воєнного стану більшість обласних обранців не підтримала. При цьому багато хто наголошував, землю продають за безцінь підприємцям.

Радикал Роман Стасюк такі дії обласної ради вважає неприпустимими. Закликав не голосувати за продаж землі, а більш докладно вивчити питання.

Також Роман Стасюк розповів і про кричуще питання, яке стосується частини земельної ділянки Здолбунівського геріатричного інтернату. Переконаний такі рішення обласних обранців повинні перевірити правоохоронні органи.

Усі закиди опозиції щодо продажу землі в області Андрій Карауш вважає популістичними. Наголошує обласна влада діє в межах чинного законодавства та розвитку місцевого бізнесу.

І як вишенька на торті це нагородження депутатів за участь в обласній спортивній спартакіаді. До речі Рівненська обласна рада посіла перше місце в області. Особливо відзначили Володимира Петріва та його воротарські здібності.

Похвалити себе, продати землю, зробити рокірування в освіті — саме так можна схарактеризувати крайнє засідання обласної ради. І якщо спортивні здобутки обласних обранців на найвищому рівні, як і голкіперські здібності Володимира Петріва то щодо управлінських у громади можуть виникнути питання. Головне тут не дати в штангу.