Рішення про передачу цілісного майнового комплексу Обласної психіатричної лікарні в селі Орлівка Рівненської обласної ради у державну власність підтримали 43 з 56 присутніх на сесії депутатів. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

На базі цієї лікарні буде створена Рівненська філія «Спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги» державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я України».

Серед завдань Інституту - наукова та практична діяльність у сфері судово-психіатричної та судово-психологічної експертизи, надання примусової психіатричної допомоги особам із психологічними розладами, а також застосування примусових заходів медичного характеру. На цей час Інститут має філію в місті Дніпро.

Зауважимо, що пацієнти, які наразі перебувають у лікарні в Орлівці, - продовжать лікування. Частину корпусів перепрофілюють для примусового утримання в умовах суворого нагляду, - йдеться у повідомленні.

До слова, як наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, внутрішньо переміщені особи, які також сьогодні проживають в одному з корпусів лікарні, і надалі зможуть там проживати.

Наступним кроком в процедурі передачі стане створення комісії з приймання-передачі майна, яка буде формувати передавальні акти.

Минулого року в рамках проведення медичної реформи та необхідності створення мережі спецзакладів з надання психіатричної допомоги, Міністерство охорони здоров’я України звернулося до Рівненської обласної ради з відповідним клопотанням, - нагадують в Рівненській обласній раді.

Читайте також: У ЦНАПі тепер можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом