На Рівненщині повідомлено про підозру експосадовцю обласного лісового та мисливського господарства., який допустив незаконну порубку лісу в заповідній зоні. Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру колишньому першому заступнику керівника – головному лісничому Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Йому інкриміновано неналежне виконання службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець видав лісорубний квиток для проведення рубки головного користування дерев у Мостівському лісництві ДП «Острозький лісгосп», що входить до Національного природного парку «Дермансько-Острозький» на Рівненщині, - йдеться у повідомленні.

Своїми діями він порушив вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд України», оскільки не погодив ліміти в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України та не отримав дозвіл Рівненської ОДА.

На території природно-заповідного фонду площею 1,6 га підозрюваний допустив незаконну порубку 967 дерев породи сосна, клен, ясен, береза, граб, дуб тощо.

Загальна сума завданих збитків становить 1,7 млн грн.

НПП «Дермансько-Острозький» Указом Президента України створено на території Рівненської області у 2009 році. До нього входять лісові ділянки Мостівського лісництва ДП «Острозький лісгосп».

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваного для забезпечення відшкодування завданої державі шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.