У Рівненській області підліткова злочинність зменшилася на 57,1%. Водночас, зростає кількість потерпілих серед дітей. Зокрема, цьогоріч зареєстровано 239 таких правопорушень.

В обласній прокуратурі обговорили заходи, які впроваджують органи влади, правоохоронці для зменшення негативних тенденцій серед дітей та підлітків.

«Рівненщина – одна з перших областей, де у всіх 64 громадах створені служби у справах дітей. Проте, не скрізь укомплектовані штати. Будемо розглядати це питання на найближчій нараді. Важливо, аби громади у повній мірі виконували свої обов’язки стосовно політики захисту дітей. А ті керівники, де зберігатиметься проблематика, будуть запрошуватися на засідання робочої групи "Прозорість і підзвітніст"», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Вона додала, що сприяти зменшенню підліткової злочинності також можуть нещодавно створені у громадах Центри життєстійкості. Це можливість за державні кошти для будь-якої громади облаштувати простір зі штатним психологом та дитячими тренерами. Нині у 4-х громадах Рівненщини функціонують такі центри, ще стільки ж невдовзі з’явиться.

Присутні відмітили позитивний досвід функціонування «зелених кімнат» на Рівненщині. У таких просторах із дітьми, які стали жертвами насильства або свідками злочину, працюють педагоги та психологи. Зараз на Рівненщині є 4 такі простори - у Рівному, Сарнах, Острозі та Володимирці. Найближчим часом вони з’являться ще у декількох громадах.

Про це повідомила пресслужба Рівненської ОВА.