Народився в Австралії, загинув за Незалежність України. У Рівному вшанували пам'ять загиблого добровольця Сейджа О'Доннелла. Сьогодні йому виповнилося б 26. Чоловік навчав військових на Рівненщині. Згодом і сам поїхав на передову. Загинув 21 грудня 2022 року. Як вшановували іноземного бійця - дивіться далі.

У Рівному вшанували пам'ять загиблого добровольця з Австралії Сейджа О'Доннелла. Сьогодні йому б виповнилося б 26 років. Та навіки залишиться 24. Чоловік загинув боронячи Україну. Його мама Роксен Водс, приїхала у Рівне за тисячі кілометрів, аби на день народження сина бути в місті, яке він так полюбив. Пригадує момент коли, син сказав що їде до України.

Ми розмовляли про це у нас дома і він сказав мені, що хоче приїхати аби захистити дітей та жінок України. В Австралії дуже важко зрозуміти ті складності, які є тут у Вас. Мені як мамі було дуже важко це чути. Важко як і всім батькам. Ми говорили про це, я відвезла його до аеропорту, - каже матір Сейджа О'Доннелла Роксен Водс.

Бабуся Сейджа, народилася у Львівський області, тому захисник мав українське коріння. Про нього розповідають як про хорошого сина України, хоч він і був австралійцем.

Побратими та знайомі австралійського добровольця кажуть, він завжди був щирим та усміхненим. Суворий у роботі та вмів підтримати морально.

Коли були заняття він був досить строгий, досить вимогливий, всі займалися. З 9 ранку до 6 вечора це були заняття групами. Коли треба було прийти й сказати Дон, тому що ми називали його дон треба вийти тим, треба тих, тих. Він не дивився на годинник, міг цілими годинами працювати. Але коли робота закінчувалася ця світла сонячна людина завжди випромінювала якесь добро, - розповідає заступник командира ДФТГ м. Рівне Мирослав Бортасевич

Том Хемінгуей американець, ветеран збройних сил США, з австралійським добровольцем Сейджем О'доннеллом познайомився на тренувальній базі у Рівному, коли повернувся в Україну. За час свого знайомства вони стали близькими.

Олександр Кривцов, батько ще одного загиблого героя Максима Кривцова прийшов аби вшанувати пам'ять про Сейджа у його день народження. Розповідає, до стенда на Майдані Незалежності приносив квіти не тільки сину, а й австралійському добровольцю.

За період перебування у Рівному Сейдж полюбив це місто. У нього була мрія, залишитися тут жити. Та осінню 2022 року військовослужбовець вступив в Інтернаціональний легіон. Під час виконання бойового завдання загинув у Луганській області, внаслідок ураження снарядним осколком.