Костопільська громада – одна з небагатьох на Рівненщині, яка має місцеву програму шкільного харчування та кошти на її реалізацію. Окрім тих, яким пільгу гарантує держава, міська рада ввела у цей список також школярів, чиї батьки мобілізовані до лав ЗСУ. Фінансування безплатного харчування близько 1 100 пільговиків передбачене в бюджеті громади на цей рік.

У серпні 2023 року ми підвищили вартість шкільного обіду до 50 грн для учнів до 10 років та до 60 грн – для дітей, яким понад 10 років. Кухарі мають керуватися не лише вартістю, а й вимогами щодо калорійності та забезпечення здорового харчування. Важливо, що ми маємо не лише програму, а й достатньо коштів для забезпечення цієї послуги, - розповіла заступниця міського голови Наталія Беляновська.

Рекомендоване Міністерством освіти та науки меню Євгена Клопотенка на шкільних кухнях громади запроваджують частково – лише ті страви зі збірника рецептів, які більше подобаються дітям. Збірник з рецептами приготування понад 600 страв затвердили Держпродспоживслужба, Інститут громадського здоров'я та Міністерство освіти й науки, він має рекомендаційний характер.

До слова, на харчування учнів пільгових категорій у школах громади упродовж 2023-2024 навчального року було використано понад 3 млн гривень з місцевого бюджету.

Про це повідомляють в Костопільській міській раді