Унікальна автошкола працює на Рівненщині. В ній учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно отримати водійське посвідчення. Чим особлива така школа та як у неї потрапити — далі у сюжеті.

 У селі Олександрія, що на Рівненщині з минулого року працює автошкола адаптована під потреби ветеранів. Зараз там навчається 46 учасників бойових дій. Одним з них став Юрій Стадник. Чоловік родом з Рівного та проживає у Славуті. До лав Збройних сил доєднався у 2017 році. Три роки служив в артилерії. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини.

Служив на Київщині, згодом був Донбас, де й отримав поранення. На водійське посвідчення хоче здати, аби мати змогу волонтерити та допомагати своїм побратимам. В цій автошколі автомобілі підлаштували під потреби військовослужбовців. Це стало можлививм завдяки новому урядовому проєкту, за яким учасники бойових дій можуть безкоштовно отримати посвідчення водія різних категорій.

Сергій Тацій повернувся із закордону після повномасштабного вторгнення. Тоді ж пішов до військкомату. Розповідає за кермом перебуває багато років, тому нічого нового для себе не бачить, та радий що після отриманого поранення має змогу повернутися до водіння. Навчається по новому.

Навчання проходить у звичному режимі. Спершу здають теорію потім практику. Володимир Лук'янчук каже охочих є багато.

У рамках урядового проєкту навчання завершили понад 150 осіб. Під час навчання безкоштовним проживанням забезпечуються як учасники бойових дій, так і особи що супроводжують людей з інвалідністю. Пройшовши навчання та склавши іспити слухачі отримують відповідні документи державного зразка про присвоєння певної категорії.

Читайте також: Рівненщина попрощалася з відважним Захисником