У селищі Гоща у Рівненському районі ліквідували несанкціоноване звалище відходів.

 Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

До Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно стихійного сміттєзвалища, яке розміщено на виїзді до села Курозвани Рівненського району, а також щодо стихійного сміттєзвалища на території Гощанської селищної ради у парку пам’ятку місцевого значення садово-паркового мистецтва ім. Шевченка.

Статтями 30 та 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належать питання організації управління побутовими відходами, пов’язані з належним контролем, ліквідацією несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території, надання інформації та проведення просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на адресу Гощанської селищної ради лист з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Наразі до Державної екологічної інспекції Поліського округу від Гощанської селищної ради надійшов лист з підтверджуючими матеріалами щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ на виїзді із селища Гоща до села Курозвани Рівненського району та у парку в селищі Гоща.