Безпека у торгових центрах Рівненщини буде посилена, адже є проблеми пропускного та охоронного режиму.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА під час наради з правоохоронцями та керівниками ТЦ, а також керівництвом громад.

«Пропрацьовуємо алгоритми реагування на антидиверсійну діяльність. Під час воєнного стану це дуже важливо, адже правильне реагування під час виявлення вибухонебезпечних предметів, а також евакуація людей під час замінування – це те, що рятує життя», - сказав Сергій Подолін.

Окрім того, йшлося і про пильність охорони щодо виявлення підозрілих предметів, також роботу закладів під час повітряної тривоги.

Сергій Подолін додав, що бізнес під час важких часів дуже важливий, але безпека відвідувачів, майна, інфраструктури - передусім. Забезпечити порядок в торгових центрах може лише встановлення металодетекторів та відеоспостереження на вході.

Керівники закладів, в свою чергу, проконсультувалися з правоохоронцями щодо контролю та пропуску підозрілих осіб, у тому числі крадіїв.

Заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко звернув увагу на технічні складові та правильне розташування відеокамер, які розпізнаватимуть обличчя. Він також додав, що вони мають бути приєднані до єдиної системи «Безпечна область».