На Рівненщині проведуть громадські слухання щодо перейменування трьох шкіл.

Про це повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карауш.

“Згідно із законом, до 1 липня 2025 року засновники, до прикладу, санаторних шкіл зобов'язані змінити їх тип на один із типів закладів загальної середньої освіти або ж припинити їхню діяльність. І саме у законі прописано, що змінам мають передувати громадські обговорення. Тож ми матимемо рік часу, аби зрозуміти, що має бути у підсумку і яку назву обрати”, - пише він.

Профільний департамент ОДА має пропозиції:

  • замість Клеванської санаторної школи І-ІІІ ступенів пропонують Обласний науковий ліцей в селищі Клевань Рівненської обласної ради;
  • замість Вербської санаторної школи І-ІІІ ступенів пропонують Спеціальну школу в с. Верба Рівненської обласної ради;
  • замість Спеціальної школи №2 в смт Клевань пропонують змінити тип та назву на Навчально-реабілітаційний центр в селищі Клевань Рівненської обласної ради.

“Тобто буде і навчання, і реабілітація. Тут йдеться про дітей зі всієї області зі складними нозологіями, які не підуть у звичайні заклади. До прикладу, хлопчик або дівчинка має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також із зором чи слухом. Більша частина педпрацівників здобули спеціальну освіту для роботи з такими учнями”, -додає Андрій Карауш.