Історії біженців та ВПО, "Мозаїка єдності" і активності для дітей. У Рівному відзначили день біженців. 20 червня увесь світ визнає силу і мужність людей, які були змушені втекти з рідної домівки, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань. Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкість у відбудові свого життя. Як цей день відзначали у Рівному знають наші журналісти.

Олена переселенка з Мелітополя. На картині "Мозаїка єдності" дівчинка лишила назву свого рідного міста. А на іншій локації поділилася власними емоціями, які відчуває перебуваючи далеко від дому.

Сім`я дівчинки в Рівному уже другий рік. За цей час у них з`явилися нові друзі, які й допомогли родині адаптуватися в новому місті.

Жінка додає, що будь-які спільні заходи допомагають соціалізуватися людям, які переїхали з інших міст, а надто вимушено. Саме цю акцію благодійний фонд організував до Всесвітнього дня біженців, який щорічно відзначається 20 червня.

Щоб підтримати біженців та ВПО кожен охочий міг долучитися до створення картини: "Мозаїка єдності". Потрібно було лише фарбами, олівцями чи фломастерами лишити на ній якийсь малюнок чи напис на згадку про себе.

Поруч із місцем де створювалася картина розміщувалася і виставка шести історій біженців із Таджикистану, Ірану, Саудівської Аравії та ВПО із Сумщини, Луганська та Херсона.

До слова, акція відбулася не лише в Рівному, а й в місті Дубно та ще в одинадцяти областях України.