Її будівництво розпочали ще у 2004 році, але через брак коштів майже на п'ять років будівництво заморозили. А мешканці району змушені були отримувати медичну допомогу у восьми непристосованих приміщеннях таких як колишня конюшня чи дерев'яна будівля німецького гестапо, які розкидані по всьому Рокитному.

Відкриття центральної районної лікарні для мешканців Рокитного знакова подія, на яку тут очікували вже більше десяти років. П'яти поверхова споруда найвища в райцентрі кажуть медики, але пишаються вони не лише цим, а й сучасним обладнанням, яке знаходиться у відділеннях.

Таких апаратів на Рівне нщині одиниці. Їх перевага у тому що пацієнту не потрібно чекати на знімок. Рентген автоматично через мережеву сітку лікарні потрапляє на комп'ютер до того лікаря, який його призначив. Діагностичній лабораторії теж є чим хизуватися.

Рокитнівський район лідирує за народжуваністю – показник приросту населення в сім разів вищий від загальнообласного, також тут проживає найбільше в Європі багатодітних родин. Відкриття нового відділення районної лікарні покращить якість медичного обслуговування переконує головний лікар Рокитнівської ЦРЛ.

На завершення будівництва медичного закладу Рівне нщина отримала понад 26 мільйонів гривень субвенції з держбюджету розповідає голова облдержадміністрації.

На цьому роботи по будівництву медичного закладу не завершаться. У наступному році тут планують добудувати харчо-блок та розширити декілька відділень.