Річний звіт уповноваженого Верховної ради з прав людини, питання внутрішньо-переміщених осіб та інтеграція військових до цивільного життя. У Рівному відбувся захід, організований представництвом омбудсмена у Рівненській області. Серед спікерів: чиновники, військові та представники громадських організацій. Більше подробиць далі у сюжеті.

У Рівному відбувся захід, організований представництвом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Щорічну доповідь про стан дотримання прав та свобод громадян - презентував Олександр Корнійчук, представник омбудсмена у Рівненській області.

Згідно з доповіддю, представництвом омбудсмена опрацьовувались звернення не лише від громадян, а й військовослужбовців. Зокрема, йдеться про моніторинг діяльності понад восьми сотень військово-лікарських комісій по всій території України. В якості спікерів, запросили і військових. Один з них - Олександр Курсик.

Присутнім хоче розповісти про недопрацювання органів місцевого самоврядування. Побутові проблеми побратимів та тих, хто повертається з поля бою до цивільного життя. Частину заходу присвятили й питанню внутрішньо-переміщених осіб, яких в Україні трохи менше п'яти мільйонів. Один зі спікерів - Богдан Дужик, керівник рівненського осередку центру підтримки переселенців "ЯМаріуполь".

Загалом до омбудсмена від мешканців Рівненщини надійшло 2 193 звернення. З них більшість стосується відновлення соціальних та економічних прав, прав дитини, громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії, прав ветеранів та військовослужбовців. Зокрема, офіс омбудсмена сприяє поверненню військових з ворожого полону.