Кімнату психологічної підтримки медпрацівників відкрили у Рівному. Відтепер вона функціонує в обласній інфекційній лікарні. Призначена вона для стабілізації психоемоційного стану персоналу, підвищення стресостійкості та навчання технік самодопомоги і взаємодопомоги. Більше про простір психологічної допомоги дивіться далі у сюжеті.

 Розкажіть, будь ласка, що ви бачите на цьому зображенні, які емоції викликає він?

Це фрагмент заняття психолога з працівницею Рівненської обласної інфекційної лікарні. Там віднедавна запрацювала кімната психологічної підтримки персоналу.

Ми побачили, що працівники наші зацікавлені, щоб приходити сюди, получати допомогу. Зацікавлені позайматися навіть з нашою психологинею. Отримати підтримку в такий важкий час, - каже Олена Мельничук, директорка Рівненської обласної інфекційної лікарні.

Відкрити цю кімнату вдалося завдяки міжнародному проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

От уже нещодавно було відкриття психологічного простору де у нас є 3 кімнати. Це кімната психолога де я проводжу індивідуальні консультації, кімната психоемоційного розвантаження де стоїть масажне крісло, людина може розслабитися 15-30 хвилин під аудіо і відео запис з релаксуючою музикою. Також у нас є кімната для групових занять, де проходять тренінги, заняття з психоедукації і тому подібне, - розповідає психологиня Віта Климович.

Спрямовані заняття на наповнення ресурсу та запобігання психоемоційному вигорянню медпрацівників.

Є емоційні якісь переживання, вигорання і коли приходиш сюди абсолютно переключаєшся в інший світ. Це можливість відкрити себе з іншої сторони, наприклад творчості. Я думаю, що в буденному житті не кожен знайде час помалювати, відкрити в собі якісь нові кольори. Тут отримуєш позитивні емоції, переключаєшся і думаєш про щось зовсім інше, - ділиться Оксана Лукацька.

Кімнати психологічного розвантаження діють уже в різних громадах області. Та мають неабиякий попит.

Я дуже приємно вражена, наскільки персонал зацікавлений, проявляє ініціативу і долучається. Мені дуже пощастило, тут дуже усвідомлений персонал, який розуміє важливість, потребу і із задоволенням долучається, - каже Віта Климович.

Прийти сюди може кожен охочий у будь-який час. Для проведення групових занять психолог попередньо узгоджує час зустрічі з усіма охочими.