Порядок відключення споживачів, які не сплачують за воду та водовідведення й накопичили борги, затвердили на останньому засіданні виконкому. Лише з початку року борги неплатників склали близько 400 тисяч гривень і загалом сягнули суми близько одного мільйона гривень. Із 2024 року Кабмін скасував заборону на припинення надання комунальних послуг через борги в областях, де не відбуваються воєнні дії.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Як повідомляє міська рада, водопостачання вимикатимуть громадянам, чиї борги перед підприємством становлять понад 10 тисяч гривень, та підприємцям, котрі заборгували понад 15 тисяч гривень незалежно від того, чи вони займають відповідальні посади та чи є депутатами.

"Ми використовуємо усі доступні способи попередження кожного абонента-боржника про необхідність оплатити борг і завжди йдемо на поступки людям, які готові до діалогу. Якщо споживач має борг, визнає його і поступово сплачує – ми не будемо перекривати воду. Тим, хто тичасово опинився у складних життєвих обставинах воду також не будуть відключати. Але є споживачі, які заборгували великі суми і мають можливість погасити борги, однак не роблять цього, не реагують на усі наші попередження й уникають будь-якого спілкування на цю тему. Ми вже надіслали близько десятка листів-попереджень про початок процедури відключення", - зазначає директор КП «Костопільводоканал» КМР Володимир Кришко.

До таких споживачів виїжджатиме спеціальна комісія. І якщо після усіх попереджень борги не будуть сплачені – воду перекриватимуть та стягуватимуть вартість процедури відключення. Якщо такий споживач після сплати боргу захоче відновити надання послуги, йому доведеться сплатити вартість нового підключення до мережі водопостачання.Володимир Кришко зазначає, що через збільшення боргів споживачів на тлі збільшення розміру мінімальної зарплатні та зростання тарифів на електроенергію підприємству бракує коштів на розвиток.