У Рівному пройшов тренінг з цифрової доступності для посадових осіб та представників комунальних підприємств. Учасників вчили як оптимізувати свої сайти аби інформація була доступна для людей з вадами зору та слуху. До тренінгу доєдналися представники всіх тергромад регіону та учасники з сусідніх областей. Подробиці у нашому сюжеті.

Ольга Мартинюк адміністраторка сайту Клесівської селищної ради. Жінка приїхала до Рівного, аби взяти участь в тренінгу з цифрової доступності. Каже, хоче, аби сайт її установи був безбар'єрним.

Тренінг проводили серед посадових осіб та представників комунальних підприємств. Їх навчали правильній оптимізації сайтів та розміщенню інформації, аби вона була доступна усім.

Такі тренінги проводять вже не вперше. Навчання відбуваються в гібридному форматі - онлайн і офлайн. Учасники є як з Рівненщини, так і з сусідніх областей.

До організації заходу долучилась Рівненська військова адміністрація. Заступник начальника ОВА з питань цифровізації Олександр Терещенко каже, такі тренінги важливі для розвитку регіону.

Загалом до участі в тренінгу залучили представників з 64 тергромад Рівненщини. До слова, Рівне стало одним з трьох міст, де провели тренінги з цифрової доступності.