На Рівненщині продали спиртзавод. Підприємство у селі Зірне, Рівненського району, відоме мільйонними боргами, обшуками та забрудненням довкілля. А ще свого часу директором цього спиртзаводу був вже теперішній Народний депутат - Сергій Литвиненко. Тож чому виникла потреба у продажу, хто буде новим імовірним власником та що з цього отримає держава - дивіться далі.

"З молотка" за 60 мільйонів гривень. На аукціоні продали Зірненський спиртзавод. Цим підприємством свого часу керував вже теперішній народний депутат Сергій Литвиненко. А ось останні пів року завод повноцінно не функціонував, а тільки накопичував борги.

Та попри це підприємство має усе обладнання для повноцінної роботи. Держава зацікавлена у новому власнику. Адже той має зобов'язання виплатити борги, яких накопичилося близько 50 мільйонів, а також мінімум 6 місяців не звільняти працівників, які переважно є місцевими.

У ході приватизаційного аукціону брали участь троє учасників. Вартість підприємства зросла зі стартових 18,7 млн грн до 60 млн грн. Таким чином ціна продажу зросла у 3,2 раза. А переможцем стала фірма ТОВ «Бізнесфакторсервіс». Зареєстрован у 2013 році. Власником компанії в реєстрі вказаний киянин Сергій Широков. Фірма спеціалізується на наданні в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, діяльності у сфері права, бухгалтерського обліку й аудиту тощо.

Другий учасник дав максимальну ставку вигляді 30 мільйонів. А відтак у фонді держмайна вважають аукціон успішним. У Рівненській облдержадміністрації кажуть, новий власник на підприємстві має позитивно вплинути на роботу заводу, що допоможе і держбюджету.

Що ж буде виробляти новий власник поки не відомо. Адже за допомогою обладнання можна дещо змінити сферу. Поки що очікується оплата від переможця. З важливого державі повернуть борги та залишать трудовий колектив упродовж 6 місяців.