В області розпочався сезон збору дикорослих ягід та грибів. При цьому продовжують діяти обмеження, введенні на час дії режиму воєнного стану. Тож прикордонники застерігають громадян від порушень.

Так, наразі громадянам заборонено відвідувати прикордонні ліси, зокрема й в'їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Крім цього, передбачена заборона пересування цивільним особам у смузі, яка прилягає до кордону, завширшки 1000 метрів, окрім території населених пунктів, які знаходяться безпосередньо біля державного кордону.

Звертаємо увагу також на дотриманні мінної безпеки під час перебування на прикордонній території. Ні в якому разі не нехтуйте повідомленнями та обмежувальними позначками про мінування місцевості.

Перебуваючи в прикордонній смузі, ви зобов’язані мати при собі документи, що засвідчують особу, а також відповідний дозвіл на перебування в прикордонні, виданий органом Держприкордонслужби, - повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

У разі виявлення порушень законодавства чи невідомих осіб, жителям області радять негайно повідомити найближчі прикордонні підрозділи.

Читайте також: Чорниці вже на ринках Рівного: в яку ціну ягоди? (ВІДЕО)