Приходять навіть військові: у Рівненському обласному центрі служби крові закликають ставати донорами. Є потреба у всіх групах. Як для обласних закладів, так і для тих, що знаходяться на прифронтових територіях. З охочими підтримати поранених - поспілкувались і наші журналісти

Андрій Збавдень військовослужбовець 4-ї окремої танкової бригади, отримав травму коліна під час евакуації пораненого побратима. Скориставшись лікуванням, знайшов час аби здати кров на потреби військових.

Втім, нещодавно чоловіку провели операцію, а після хірургічних втручань - донорство тимчасово заборонене, то ж каже - прийде наступного разу. А ось його друг Роман Ковальчук - донор зі стажем, в центрі служби крові вже не вперше, каже - нині підтримка військових - обов'язок кожного.

Директор Рівненського обласного центру служби крові розповідає, цьогоріч з усіх хто приходить здати кров, майже третина зробила це вперше.

В центрі кажуть, потрібні усі групи крові. Адже забезпечують не тільки обласні заклади, а й прифронтові. Де кров завжди в дефіциті.

Мирослава Сидорчук здає кров кожних три місяці протягом останніх чотирьох років. Розповідає про власну мотивацію.

Приймають донорів тут з понеділка по п'ятницю. З восьмої години ранку до дванадцятої тридцять. З собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Читайте також: "Сподівалися буде краще": Рівненщина прийняла 30 евакуйованих людей (ВІДЕО)