Безплатна вакцинація від сказу. У Рівному ветлікарі розпочали імунізацію домашніх тварин від цієї недуги. Адже уже з початку року на неї захворіло 25 чотирилапих. Ліків проти сказу не існує. Тому упродовж цього місяця з 15 до 19 години працівники ветлікарні закликають містян приносити своїх домашніх улюбленців на вакцинацію. За якими адресами проходитиме акція, дивіться далі у сюжеті.

Це кішка Маргоша. Їй чотири з половиною роки. Приносять на вакцинацію її господарі не вперше, та все ж перед процедурою вона все нервує.

Вакцинували Маргошу від сказу. З 10 по 27 червня в тринадцятьох точках міста фахівці Рівненської міської дільничної лікарні ветеринарної медицини безплатно вакцинуватимуть від цієї недуги усіх домашніх улюбленців.

Для тварин захворювання на сказ завжди закінчується летально. Станом на сьогодні з початку року цю недугу підхопили уже 25 чотирилапих.

Багато зараз сказу в дикій фауні і дика фауна переміщається ближче до населених пунктів і передається від диких тварин для свійських, для собак і котів, - зазначає завідувач Рівненської міської дільничної лікарні ветеринарної медицини Михайло Дзьолось.

Тому диких тварин імунізують від сказу вакцинами-приманками. Їх упродовж минулого місяця представники мисливських угідь порозкладали в лісах, на сільськогосподарських угіддях та поблизу річок. Відповідальні за вакцинацію домашніх тварин самі ж їхні власники.

Власник тварини зобов'язаний вчасно доставити тварину для вакцинації своїх улюбленців і котів і собак, щоб убезпечити від захворювання. Що не завжди звичайно робиться, - каже перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Костюк.

Щоб вкотре нагадати про важливість такої процедури ветлікарі щороку проводять виїзні вакцинації. У Рівному вони функціонуватимуть з 15 до 19 години щодня до 27 червня.

Читайте також: У Рівному проведуть безплатні щеплення тварин від сказу