На Рівненщині шукають виробників зброї. В області ініціювали запуск регіональної програми "Зброя від Рівненщини – "Зроблено в Україні". На дану програму у державному бюджеті на 2024 рік передбачено 45 млрд гривень. Що вже встигли зробити та чому є потреба у пошуку виробників - далі.

Сухопутні дрони камікадзе, купольні РЕБи, БПЛА та антидронові рушниці. Це маленька частина із того, що створюють рівненські інженери для військових.

Перші наробки від рівнян вже використовують військові. Створюють такі інструменти в рамках програми "Зброя від Рівненщини - "Зроблено в Україні". Станом на сьогодні на платформі зареєстровано 24 розробки п?ятнадцяти розробників з Рівненщини. Втім, це лише початок і область шукає нових людей для створення зброї нашим військовим.

В Україні створено кластер для розвитку оборонних технологій «Brave1», серед завдань якого - надання розробникам відповідної продукції необхідної фінансової, інформаційної та організаційної підтримки.

Також в рамках цієї програми передбачено компенсацію коштів за сертифікацію виробів. Відтак, область в активному пошуці нових ідей та проєктів для реалізації програми "Зброя від Рівненщини - "Зроблено в Україні". У Рівненській області діє офіс Brave1. Додаткову інформацію щодо співпраці можна отримати в Рівненській ОВА.

Читайте також: Тяжко травмувалась пасажирка: на Рівненщині трапилася ДТП за участю неповнолітніх мотоциклістів