Зловмисникові повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Матеріали провадження скерували на розгляд суду. Нападнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в ніч на перше лютого 42-річний житель села Молодаво, розбив вікно та увірвався в помешкання 79-ти та 58-річних жительок села Бондарі. На жінок накинувся зі зброєю та сокирою: вимагаючи гроші, бив їх, стріляв у груди та голову.

Не зважаючи на отримані тілесні ушкодження, пенсіонеркам вдалось втекти до сусідки, яка і викликала швидку та поліцію. Зловмисник із місця злочину втік.

Відповідно до наказу начальника ГУНП в Рівненській області була введена спеціальна операція, автошляхи були перекриті поліцейськими екіпажами, а в повітря підняли квадрокоптери. За декілька годин під час переслідування нападника у білому маскувальному костюмі поліцейські виявили в полі неподалік сусіднього села. Останній, побачивши правоохоронців, з метою уникнення затримання, почав погрожувати працівникам поліції приведеною в готовність бойовою гранатою РГД-5, - зазначають правоохоронці.

Утім, правоохоронцям вдалось його переконати: оточений поліцейськими, він сам привів боєприпас у безпечний стан та поклав його на землю.

Під час особистого обшуку поліцейські вилучили у чоловіка пістолет, гранату РГД-5 із запалом дистанційної дії УЗРГМ-2 та саморобний кистень, який відноситься до холодної зброї.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем його проживання в гаражі, правоохоронці виявили та вилучили вибухові речовини: тротил та порох.

Потерпілих жительок села Бондарі з вогнепальними пораненнями та рубаними ранами госпіталізували до лікарні. На жаль, врятувати життя 78-річній пенсіонерці медикам не вдалося: 12 лютого вона померла.

На час досудового розслідування підозрюваному був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою. У СІЗО він перебуває і досі.

Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного та за результатами досудового розслідування скерували матеріали справи до суду.

Обставини, які обтяжують покарання — вчинення кримінального правопорушення щодо осіб похилого віку та особи з інвалідністю.

Обставин, які б пом’якшували покарання слідством не встановлено.

Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області