фото ілюстративне
Включення в раціон цих продуктів не тільки зміцнить імунітет, а й допоможе безболісно скинути вагу.

Названо 9 революційних продуктів із низьким вмістом цукру, які допоможуть зменшити здуття живота і схуднути.

Як зазначили експерти з харчування, вживання таких продуктів може змінити правила гри для тих, хто хоче уникнути здуття живота і скинути жир. Ці продукти допомагають контролювати рівень цукру в крові, мінімізувати викиди інсуліну і запобігти накопиченню зайвого жиру, пише Shefinds. Експерти розповіли, що найбільше слід їсти сочевицю, бамію, буряк, артишоки, ягоди, цільнозернові продукти, насіння чіа, авокадо і банани.

1. Сочевиця

Сочевиця багата на клітковину, яка допомагає травленню і сприяє регулярному випорожненню. Це може допомогти зменшити здуття живота, запобігаючи закрепам і зміцнюючи здоров'я кишківник. Незважаючи на те, що сочевиця багата поживними речовинами, вона відносно низькокалорійна. Вона підходить для тих, хто хоче схуднути, не жертвуючи при цьому поживними речовинами.

2. Бамія

Бамія низькокалорійна, що робить її чудовим доповненням до дієти для схуднення. У бамії високий вміст води, що допомагає підтримувати водний баланс. Правильна гідратація має вирішальне значення для зменшення здуття живота і підтримки загального стану здоров'я.

3. Ягоди

Ягоди, такі як полуниця, чорниця, малина та ожина, мають відносно низький вміст цукру порівняно з іншими фруктами. Це допомагає контролювати рівень цукру в крові та зменшувати сплески інсуліну, що може допомогти в контролі ваги. Клітковина і пребіотики в ягодах підтримують здоровий мікробіом кишківника, необхідний для ефективного травлення і мінімізації здуття живота.

4. Буряк

Буряк відносно низькокалорійний, що робить його чудовим варіантом для тих, хто хоче скоротити споживання калорій, водночас насолоджуючись поживною і ситною їжею. Буряк має природні сечогінні властивості, які допомагають організму виводити зайву рідину і зменшувати затримку води. Це може значно зменшити здуття живота.

5. Артишоки

Артишоки багаті на клітковину, яка корисна для здоров'я травної системи. Це допомагає запобігти закрепам і зменшує здуття живота. У них також мало калорій, що може допомогти у втраті ваги.

6. Цільнозернові продукти

Це фантастичний вибір продуктів із низьким вмістом цукру, які можуть допомогти зменшити здуття живота і сприяти зниженню ваги. Високий вміст клітковини сприяє здоровому травленню, запобігає закрепам, зменшує здуття живота та інші розлади травлення.

7. Насіння чіа

Насіння чіа неймовірно багате харчовими волокнами, особливо розчинними. Цей тип клітковини поглинає воду й утворює гелеподібну речовину в травному тракті, сприяючи здоровому травленню та регулярному випорожненню. Це може допомогти в разі здуття живота та запобігти закрепу.

8. Авокадо

В авокадо мало цукру, і це здорово, якщо ви стежите за рівнем цукру в крові. Крім того, вони багаті клітковиною, завдяки якій все рухається плавно, що означає менше здуття живота.

9. Банани

Банани мають глікемічний індекс від низького до помірного, що означає, що вони спричиняють більш повільне і контрольоване підвищення рівня цукру в крові порівняно з продуктами з високим вмістом цукру. Це допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, зменшити тягу до їжі та запобігти накопиченню жиру.