137 дітей з трьох областей України відпочивають в одному із таборів Рівненщини. Усі вони вихованці інтернатних закладів. Своїми враженнями про відпочинок у таборі та проведенням дозвілля поділилися з нашими журналістами.

Дуже важливо дітей зараз вирвати із того контексту в якому ми перебуваємо і помістити в якусь таку казкову мрію, в яку вони можуть поринутися і забути, - розповідає Валентин ДЕРКАЧ, директор дитячого табору

А особливо необхідно це для вихованців інтернатних закладів. Тому в другий заїзд табір взяв дітей із семи таких установ, які знаходяться на території трьох областей України.

В такі часи це дуже важливо для дітей, фізична підтримка, емоційна, духовна, просто те, що потрібно. Наша місія працює з дітьми трьох категорій: діти з інтернатних закладів, з багатодітних нужденних сімей і діти сімей переселенців. В нас різні табори. Зараз з інтернатів, перед цим були з багатодітних сімей і далі будуть з сімей переселенців, - каже Володимир БРИЧУК, програмний менеджер БО "Братерство без кордонів".

Загалом до липня організація планує відправити на відпочинок у ще три подібні табори близько тисячі дітей.

В нас є ще 3 бази з якими ми співпрацюємо роками, заключаємо договори, на 7 днів привозимо дітей. Вони дуже щасливі. Наші координатори, які працюють чи з сім`ями чи інтернатами чи батьками стараються щоб кожного року інші діти могли побувати, - каже Володимир БРИЧУК.

В таборі відпочивають діти від 6 до 15 років. Одна група складається з 6-8 дітей. Вони займаються активними видами спорту, співають та танцюють.

Дозвілля будується за допомогою наших лідерів, які починаючи з Нового Року готуються до табору і створюють програму. В нас є людина, яка має театральну освіти, вона пише сценарій і на все літо ця програма відбувається. В цьому році в нас програма називається "Дивосвіт" це "Аліса в задзеркаллі" і "Аліса в країні чудес". І на основі цієї історії і відбувається програма, - пояснює  Валентин ДЕРКАЧ, директор дитячого табору.

Прийняти на один заїзд табір може до півтори сотні дітей. Вероніка приїздить на відпочинок сюди уже вдруге.

Того року я сюди перший раз потрапила, зразу мені тут дуже сподобалось, нас дуже гарно зустріли, нас було дуже багато учнів, нас зустріли, розселили по командах. Мені подобається тута коли ми ідемо в театр, хоча спочатку мені не хотілось іти, а коли спробувала - сподобалось. Мені подобається канатка, - ділиться Вероніка ФЕДОРУК,яка відпочиває у таборі. 

З 2018 року приїздить у табір Соня. Отримавши за цей час певні знання та вміння дівчина хоче поділитися ними й з іншими. Через це наступного року вона планує приїхати сюди уже як наставниця.

Я дуже люблю діток, хотіла б їм дати те, що мене навчили тут за ці декілька років, хотіла б донести їм те, що дали мені в цьому таборі. Мені подобається ця територія, приємні люди, класний відпочинок. Найбільше мені тут подобаються біблійні уроки де нам розповідають про Бога і далі гуртки де ми займаємось спортом або інші де ми малюємо, робимо фігурки, - розповідає Соня КРИЖОВЕЦЬ, яка відпочиває у таборі 

Функціонує табір завдяки закордонним та українським меценатам. І може приймати дітей на відпочинок не лише влітку, а й восени та взимку.

Читайте також: Жителів Рівненщини попереджають про фейк щодо безкоштовних купонів у заклади культури