Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні. Про це інформують в Рівненській обласній раді.

Це стало можливим завдяки проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

Багатопрофільна ресурсна кімната - це простір з кількох приміщень, в яких пацієнти лікарні, а також медперсонал зможуть пройти курс психологічного розвантаження за підтримки психологів.

Якщо детальніше, то тут облаштували окрему кімнату для зустрічей з дітьми та підлітками, які лікуються від туберкульозу. Окремо створено простори для групових та індивідуальних занять, а також кімнату релаксації для медпрацівників. Сюди придбали масажне крісло.

Вдячний нашій лікарні за ініціативність, а партнерам з проєкту USAID - за небайдужість та підтримку. Адже туберкульоз, на жаль, досі залишається однією з найпоширеніших інфекційних хвороб, яка вимагає тривалого лікування. Тому поява такого позитивного простору в такій лікарні лише сприятиме швидкому одужанню, - переконаний голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.



Він особисто подякував директорці проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», PATH Гунті Дравніце за всі реалізовані на Рівненщині ініціативи. Адже кімнати психологічного розвантаження вже діють в різних громадах області.