Майже цілий місяць у культурно-археологічному центрі святкуватимуть прихід Різдва. Окрім традиційних екскурсій, туристи зможуть взяти участь у пересопницькому вертепі. Чим ще заманюватимуть туристів у прийдешньому новому році?

Чотири місяці тому "Пересопниця" відкрила двері першому туристу. За цей час культурно-археологічний центр відвідали понад 30 тисяч людей не тільки з України, а й з-за кордону. Провели навіть 3 міжнародні конференції.

Побачити археологічні знахідки датовані 12-13 століттям, не єдина справа в "Пересопниці". Туристи можуть постріляти з лука та навіть взяти участь у лицарських турнірах.

Облаштунки вагою біля 30 кілограмів одинадцятикласнику Тарасу одягати не вперше. Більше десятка місцевих хлопців в залізних шатах по 2-3 рази на тиждень вчаться середньовічній боротьбі. Щоб туристам не довелося сумувати і дозвілля проводити з користю - кажуть хлопці.

Вже з 8-го січня в "Пересопниці" влаштовуватимуть вертепи. Колядуватимуть до кінця місяця. Потому, планують організувати історичний клуб для молоді та відкрити музей у старій дзвіниці. Задумують і реконструювати Клеванський замок.