Здорожчало майже вдвічі. Мова про електроенергію. З червня тариф становитиме – 4,32 грн/кВт. Чим зумовлені зміни та що про здорожчання кажуть рівняни - дивіться далі.

 Рівнянка Людмила проживає у 14-поверхівці, що на вулиці Коновальця. Цей будинок є особливим. Адже він функціонує виключно завдяки електроенергії - світло, вода, ліфти, опалення. Усе зав'язане на електриці. А відтак - здорожчання тарифів це болюче питання.

З 1 червня єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 31 травня.

Тариф зміниться і на електроопалення. Ті, хто витрачають до 2000 кВт електрики, платитимуть як і зараз - 2 гривні 64 копійки. Ті, хто більше, - за новим тарифом, тобто 4,32.

Ніна Кімстач - член правління ОСББ на Коновальця, 3 із 2016 року. Каже, що в Рівному з десяток таких будинків багатоповерхівок, які повністю функціонують за рахунок електроенергії. Аби розв'язати питання із тарифами, бачить лише один вихід - написання петиції.

Та проблема не лише з тарифами. Адже будинок, який функціонує за рахунок електроенергії, під час відключень перетворюється у коробку без води, тепла та світла.

Мешканці хочуть звернути увагу місцевої влади на цю проблему, поки знову не розпочалися блекаути, коли вже буде пізно.

Ми також поцікавилися і думкою рівнян, як вони ставляться до підвищення цін на електроенергію.

Новий тариф діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року, тобто менш як рік. Як буде далі - невідомо. Платіжки із новими тарифами почнуть надходити вже у липні.

 Читайте також: У Рівному біля "Дикого" зробили проїзд: що думають водії? (ВІДЕО)