Гості програми — Тетяна Молявчик, голова міської молодіжної громадської організації та Володимир Зиль, координатор програми „МІКС”. Ведуча Руслана Броновицька.

Ведуча (В.): Чому виникла потреба створити ще одну громадську організацію, яка опікується проблемами молоді?
Тетяна Молявчик (Т.М.): Наша організація існує вже два роки і виникла для інформування студентів про їхні можливості та для того щоб підтримати молодь у їхніх починаннях. Ми займаємося різноманітними акціями, але на даний момент основним проектом є центр праці «МІКС»(молодіжна інформаційна консультативна служба). Ми безкоштовно надаємо молоді інформацію про можливості працевлаштування.

Володимир Зиль (В.З.): Нині є нагальною проблема зайнятості молоді. Тому потрібно починати роботу ще з шкільної лави. І тому, в цьому році ми розпочали співпрацю зі школами. Проводимо різноманітні профорієнтаційні тренінги для учнів, допомагаємо школярам визначитися, нахили до яких професій вони мають. Зараз ми працюємо в дев’ятих класах, тому що саме в такому віці діти визначаються з майбутньою професією.

В. Які саме тренінги ви проводите?
В.З.: Спочатку ми налаштовуємо дітей на співпрацю з нами. Потім за допомогою різноманітних тестів визначаємо до чого лежить душа того чи іншого учня. І якщо дитина виявляє зацікавленість у чомусь ми намагаємося допомогти їй її розвинути.

В.: „Молодіжний центр праці „МІКС” — це альтернатива центрам зайнятості?
Т.М.: Це не є альтернативою подібним установам. Адже центри зайнятості працевлаштовують людей які вже здобули освіту. Натомість, ми допомагаємо знайти додатковий заробіток молоді, яка ще навчається.

В.: Чим ще займається ваша організація?
В.З.: Нещодавно ми отримали кошти на проект «Що? Де? Коли?». Таким чином ми відроджуємо Студентську лігу «Що? Де? Коли?». Також беремо участь у організації фестивалю «Студентська республіка». Крім цього ми займаємося інформуванням молоді про додаткову освіту. Таким чином допомагаємо студентам здобувати додаткові навики, які б в майбутньому посприяли у роботі.