У Рівному визначили найкращих та найгірших місцевих депутатів. Дослідження проводила “Громадянська мережа ОПОРА”. Загалом, за їхніми даними, індекс публічності Рівненської міської ради сягнув 74%. Це значно вище, аніж в попередні роки. Більше про результати оцінювання - дивіться далі.

246 показників. Саме стільки факторів враховує громадська мережа "ОПОРА" для визначення публічності місцевого самоврядування. Такі дослідження вони проводять з 2012 року.

Останній рівень публічності досліджувався у 2017 році. Відтоді показник міської ради збільшився на майже 14%. Разом з тим, лишається проблемним питання підзвітності - міського голови, депутатів та органів самоврядування.

Окрім поглибленого дослідження та звернення увагу на проблемні показники, представники "ОПОРИ" надають конкретні поради, щодо покращення. Зокрема і підзвітності.

Також більш детально розглядають кожного депутата окремо. Такі дослідження проводяться з 2017 року. Це так звана атестація депутатів місцевих рад.

Середній показник роботи депутатів за цим дослідженням — 3,3 бала з 5 можливих. Відтак, Рівненська міська рада займає третє місце у рейтингу 15 міських рад.

Читайте також: На Рівненщині депутати змагалися за кубок з футзалу