Нова операційна з'явилася у Рівненській обласній клінічній лікарні. У ній проводитимуть ендоскопічні операційні втручання. Які особливості надання таких медичних послуг, дізнавалися наші журналісти.

У Рівненській обласній клінічній лікарні відкрили нову операційну. Проводитимуть операції з мінімальним травматизмом. Її переваги очевидні, певні лікарі.

Здебільшого проводитимуться операції на захворювання шлунково-кишкового тракту, а саме лікування гастриту, цирозу печінки, панкреатиту. Для того аби проводити подібні операції потрібні не тільки навички, а й необхідне обладнання.

Велику увагу приділяють для стерилізації приладів після проведення операцій. Інструменти які є одноразовими одразу утилізують. Самі ендоскопи проходять повний цикл дезінфекції.

Ендоскопічні апарати зберігаються у спеціальних шафах, які є автоматизованими та забезпечують стерильність апаратів до шести діб якщо двері не відчиняються. Директор Рівненської обласної клінічної лікарні каже, хворих які потребують ендоскопічних операцій, досить багато. Створення такої операційної було необхідним.

Для створення подібної операційної потрібна чимала сума коштів. На обладнання обласна рада виділила кредит у сумі 12 мільйонів гривень. Ремонт у самому приміщенні був виконаний за кошти лікарні.

Читайте також: На Рівненщині внаслідок ДТП травмувалися мотоцикліст та його неповнолітній пасажир