Фото ілюстративне
За клопотанням прокурора військовим передадуть понад 4000 пачок вилучених цигарок. Про це інформують в Рівненській обласній прокуратурі.

Прокурор Рівненської обласної прокуратури у суді довів вину жителя Житомирщини у незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 1
ст. 204 КК України).

Так, 30-річний чоловік з Житомирщини, не бувши зареєстрованим підприємцем і не маючи відповідних ліцензій, у листопаді 2023 року замовив та отримав поштовим відправленням у Корецькому відділенні логістичної компанії цигарки без марок акцизного податку встановленого зразка. Чоловік планував подальшу реалізацію товару, втім цим планам завадили працівники поліції, - йдеться у повідомленні.

Проте, обвинувачений висновків не зробив і в січні цього року знову замовив партію алкоголю і цигарок без жодних підтверджуючих документів. Підакцизні товари чоловік привіз і зберігав за місцем свого проживання, де їх і вилучили правоохоронці.

Вироком Рівненського міського суду йому призначено покарання – 85 тис. грн штрафу. Крім того, згідно з рішенням суду, частину вилученої продукції, яка не відповідає вимогам та стандартам, знищать, а іншу, понад 4 000 пачок – передадуть на потреби військовослужбовців Сил оборони.

Чоловік свою вину визнав у повному обсязі. Вирок ще не набрав законної сили.

Читайте також: Правоохоронці повідомили рівнянину підозру у вбивстві співмешканки