Йдеться про ділянки дороги, які пролягають через Київську, Житомирську та Рівненську області загальною протяжністю понад 400 км.

Нагадаємо, що капітально трасу ремонтували 12 років тому. Тож Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку розпочали роботу щодо оцінки екологічного та соціального впливу проєкту з відновлення траси на життя місцевих громад, технічного аудиту та інспекції безпеки дорожнього руху на зазначених ділянках. За дорученням ЄБРР цю роботу здійснює консалтингова компанія Bilfinger.

Днями відбулася перша зустріч представників компанії, Агентства відновлення, керівників ОВА та облради, а також очільників тергромад щодо реалізації проєкту.

Представниця компанія Bilfinger Наталія Денисенко зауважила, що протяжність ділянки через територію Рівненської області складає 174,3 км. Дорога пролягає через 46 населених пунктів та два адміністративні райони. Тож фінансові донори, а саме ЄБРР, перш, ніж розпочинати роботи, хочуть врахувати думки громад, через які пролягає траса, дізнатися проблеми, які вже існують, ризики, що можуть виникнути через проведення ремонтних робіт, зокрема, вплив на екологію, соціальне життя, місцевий бізнес, який сусідує з міжнародною трасою.

Важливим аспектом реалізації проєкту є оцінка безпеки дорожнього руху, а саме, потреба в надземних чи підземних переходах, зупинках громадського транспорту, розворотах тощо.

Тож голови громад озвучили, на їхню думку, найпроблемніші в цьому аспекті ділянки дороги, які пролягають через їхні населені пункти. Зокрема, в селі Грушвиця, Крилові, Зеленому Гаї, Варковичах та інших. Інформацію про них представники проєкту передадуть аудиторам для аналізу.

У підсумку аналіз за всіма зазначеними параметрами дасть підстави для Євробанку реконструкції та розвитку визначити остаточний обсяг фінансування цього проєкту.

За інформацією Рівненської облради.

Читайте також: На благодійному ярмарку у Клеванській санаторній школі зібрали понад 33 тисячі для ЗСУ