Шахрай, який продавав неіснуючий товар через інтернет, проведе за ґратами 5 років. Про це інформують в Рівненській обласній прокуратурі.

Прокурор Дубенської окружної прокуратури в суді довів вину дубенчанина у крадіжках, шахрайстві, а також порушенні правил адміністративного нагляду (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 190, ст. 395 КК України).

Вироком Дубенського міськрайонного суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Так, 42-річний чоловік, раніше судимий за майнові злочини, «заробляв» крадіжками та шахраював в інтернеті. На одному з торгових інтернет-майданчиків він розміщував оголошення про продаж неіснуючого одягу та взуття, а коли клієнти скидали на банківську карту завдаток – зловмисник просто їх блокував. Таким чином чоловік ошукав 8 осіб, - йдеться у повідомленні.

У суді дубенчанин свою вину визнав у повному обсязі. Наразі рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Вкотре закликаємо громадян бути уважними та обачними під час купівлі товарів через інтернет. Довіряйте лише перевіреним магазинам, а при переведенні коштів користуйтесь безпечними сервісами оплати, - зазначають в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: На Рівненщині усі територіальні спеціалізовані служби проводять спільні тренування