Навчання у стаціонарі. У Рівненській обласній дитячій лікарні запрацювала "Школа супергероїв". Вона буде функціонувати в окремому приміщенні одного з відділень. Нині там завершують ремонт. Відтак, поки що заняття педагоги проводять в палатах та ігрових приміщеннях медзакладу. Як навчаються маленькі пацієнти, бачили наші журналісти.

Тут у нас буде зона ментального здоров`я, психолог буде займатися з дітками. В нас в освітньому центрі буде 2 навчальні зони - для 5 і 9 класів і 1-4 класів ось ця навчальна зона.

Ось так після завершення ремонтних робіт виглядатиме "школа супергероїв", яка функціонуватиме в обласній дитячій лікарні.

Поки триває ремонт, педагоги проводять уроки із пацієнтами в палатах та ігрових приміщеннях.

Дев`ятикласниця Лєна має проблеми з рукою і в стінах лікарні знаходиться уже третій тиждень. Уроки допомагають дівчині надолужувати шкільну програму та не нудьгувати в стінах палати.

В закладі лікуються діти не лише з Рівненської, а й із сусідніх областей. Відкриття "Школи супергероїв" дозволить їм відволіктися від лікарняних процедур. Особливо тим дітям, які знаходяться тут тривалий час. Стосується це переважно маленьких пацієнтів відділень онкології, неврології, ортопедії-травматології.

Порівнюючи навчання дітей в школі та в лікарні вчителі зауважують, що діти-пацієнти мають набагато більше прагнення до знань. Крім того, методи подачі матеріалу тут інші та цікавіші.

Навчання в школі безкоштовне. Відвідувати можуть уроки діти за заявою батьків. Проєкт профінансовано Фундацією Олени Зеленської. Від лікарні потрібно було лише надати приміщення.

На сьогодні в Україні функціонує 15 таких освітніх центрів. В Рівненській обласній дитячій лікарні педагоги уже провели 166 занять та охопили навчанням близько 30 дітей.